Mini Cart

Rólunk, avagy a bemutatkozás

Jó napot, szia! Ha már az oldalamra tévedtél, akkor bemutatkoznék:
Kaszás Botos Zsófia vagyok, nappal alkalmazott és elméleti matematikus,
éjjelente Ünőke, a márka alapítója és tulajdonosa, lelkes ásványékszer-készítő.

Hogyan is találtak rám az ásványok?

Előbb-utóbb eljön az ember életében az a pillanat, amikor felteszi a kérdést:
Ki vagyok és mi céllal érkeztem a világra?

2014-ben találkoztam először az ásványokkal. Vettem magamnak egy ametiszt karkötőt (amiről később kiderült, hogy lila achát). Mivel így is nagyon tetszett, nézelődtem, keresgéltem és rendeltem online egy holdkő marokkövet a készülő sámándobomba. Szinte megbabonázott a sárgás fénye (opalit volt, ami egy mesterségesen előállított termék), de én gyanútlan mit sem sejtettem. Bele is került a dobomba, ami szarvasbőrből készült és ezért az Ünőke (szarvaslány) nevet kapta (Elnézést a vegetáriánus és vegán olvasóktól!).

Elvoltunk: én, Ünőke és a holdkő (valójában opalit). Beszereztem ugyanebből a webshopból egy medált is, szintén holdkőből (persze az is opalit volt). Később egy dobkörön épp mutogattam a dobomat, amikor valaki felvilágosított a “holdkövemet” illetően.

Nagyon csalódott voltam, mivel a tudatlanságomat kihasználták, és kb. 50-szeres árat fizettem ki. Csalódott voltam. Nagyon.

Kaszás Botos Zsófia
Botos Kaszás Zsófia

2014 vége felé elindult a Ünőke Facebook-oldalam, a varrományaimat mutattam ott be, így lett is pár romániai követőm. 😀 Csináltam mindig ezt-azt: a véremben van a kézművesség szeretete, az alkotás iránti vágy sosem hagyott nyugodni.

2016-ban végre megérkezett a rég várt gyermekáldás
és szeptemberben megszületett a kisfiunk, Konrád.

Eközben is nagy hatással voltak rám az ásványok, vettem is pár marokkövet, medált vásárokban, de karkötőt soha nem találtam. Vagy nem volt a méretemben, vagy nem tetszett az összeállítás. Kisfiam még csak pár hónapos volt, mikor beszereztem pár ásványgyöngyöt, egy gumis damilt és fűztem magamnak egy szép kis karkötőt. Büszkeségemet persze fel is töltöttem az Ünőke Facebook-oldalára. Az egyik ismerősöm a kép alá írta, hogy “Készítenél nekem is egyet?”. És már pörgött is az agyam, kavarogtak a fejemben a variációk, hogy mi is illene hozzá. Tökéletes lett.

A “nekem is, nekem is” kommentek után lassan távolabbi ismerősök írtak rám, majd ismeretlenek is. Elkezdtem raktározni, készletet halmozni és mindig igyekeztem, a megérzéseimet követve, beletenni magam is egy kicsit. Úgy gondolom nem csak én választottam az ásványokat, ők is engem szemeltek ki erre a feladatra, hivatásra.

Életem során többször megtapasztaltam az ásványok jótékony hatását. Hiszem, ha fejben “rendet teszünk”, és megtámogatjuk egy jó kis ásvánnyal, biztosan megteremtjük, amit szeretnénk.

Egy kiemelkedő példát hadd említsek meg:

Második várandósságom 2018-ban nem indult egyszerűen, sok komplikáció lépett fel a 9 hónap alatt, de a legfélelmetesebb az volt, amikor egy arcüreggyulladás után a kislányom szíve nem vert szabályosan. Kétségbeesetten vártuk az orvosi szakvéleményt.
Azt javasolták, hogy azonnal végezzék el a sürgősségi császármetszést, és a babát küldjük el a koraszülött osztályra.

Szerencsére az orvosom mellettem állt és segített felvenni a kapcsolatot egy nagyon tapasztalt gyermekkardiológussal, aki elvégzi a magzatvizsgálatot. Közben én készítettem egy szívritmust szabályozó ásvány karkötőt magunknak. Imádkoztam, kértem a gyógyulást, simogattam a pocakom és a köveket, reméltem, segítenek. 5 nappal később érkezett el a vizsgálat ideje. Mire odaértünk a baba szívverése szabályos volt, holott előtte minden 3-5. kimaradt napokig. Kérdezte is a doki, mit csináltam.
Alig mertem elmesélni neki (a csodát).

2019 – Februárban megszületett időre egészséges kislányunk, Leila.

Válassz pénznemet
HUF Magyar forint